ActiviteitenBarNachtlevenUitgaan

10x leukste cocktailbars in Rotterdam

Zin om een avondje te genieten van een cocktail? In Rotterdam zijn veel plekken om een cocktail te drinken. Wij hebben voor jou de lekkerste, leukste en bijzonderste cocktailbars op een rij gezet. Ze zijn allemaal de moeite waard om eens langs te gaan! 

Dr. Rotterdam

Rondom Dr. Rotterdam hangt een geheimzinnige sfeer, de locatie is niet bekend en je kan er alleen heen als je gereserveerd hebt. Dit doe je door het maken van een afspraak, daarna krijg je een patiëntennummer toegestuurd en die moet je aan de deur laten zien. Als je binnenkomt zie je veel elementen terug van de dokter, zoals de medewerkers in doktersjassen. De kaart is uitgebreid en staat vol speciale cocktails. Een toffe ervaring en goede cocktails!

Locatie is onbekend

Supermercado

Supermercado is onder de cocktailbars in Rotterdam degene met een Latijns tintje. Het is modern ingericht en je kan er genieten van verschillende cocktails. Als je met z’n tweetjes bent is het leuk om aan de bar te zitten, zodat je kan zien hoe de cocktails gemaakt worden. Natuurlijk kan je bij een cocktailbar met een Latijns sfeertje ook genieten van nacho’s dit is ook een zeker een aanrader. Na je cocktail kan je ook nog naar Superdisco dat zit naast Supermercado, een leuke plek om uit te gaan!

Schiedamse Vest 91A

Spikizi

In de zijstraten van Witte de With zit de gezellige bar Spikizi. Het is een kleine bar met niet standaard cocktails. Ze geven een twist aan de ‘bekende’ cocktails zoals een pornstar martini met witte chocolade. Een gezellige plek waar je kan dammen of 4 op een rij kan spelen. Daarnaast is het de perfecte plek om rustig te zitten en bij te praten.

Zwarte Paardenstraat 91A

Amehoela

Voor een cocktailbar in Rotterdam met een tropisch tintje kan je naar Amehoela. Ze hebben er verschillende cocktails en hapjes geïnspireerd op de food cultuur uit Havana, Lima en Buenos Aires. Buiten is een groot terras vol planten en leuke muziek, als je daar zit ben je even in de tropen!

Mauritsweg 33

Ballroom

Ben je een echte gin liefhebber? Bij Ballroom hebben ze meer dan 150 verschillende soorten gin en 12 soorten tonics. Je kan meer dan 1000 verschillende combinaties uitproberen, dus voor ieder wat wils! In de zomer kan je in hun achtertuin in het zonnetje genieten van je Gin. 

Witte de Withstraat 88b

Madam Chen

Je kan bij Madam Chen niet alleen wat eten, het is ook een cocktailbar en een karaokebar. Een speciale onder de cocktailbars in Rotterdam! Ze hebben een uitgebreide cocktailkaart en je kunt binnen genieten van de roze bar en de blauwe en roze stoelen. Later op de avond worden de banken aan de kant geschoven en komt er een dj bij. Ben je een karaokeliefhebber? Dan is het mogelijk om een privéruimte af te huren en daar los te gaan!

Rijstuin 172

Botanero

Een van de gezelligste cocktailbars in Rotterdam met heerlijke cocktails en snacks. Bij iedere cocktail krijg je een hapje, ‘de bontata’. Dit is overgekomen uit Latijns-Amerika met de bedoeling als je het hapje opeet je de volgende dag geen kater hebt. Alle cocktails zijn met een twist en de meeste ingrediënten worden zelf gemaakt zoals de wodka en het gemberbier. Ook kan je hier genieten van diverse bijzondere non-alcoholische drankjes. 

Mariniersweg 55

Noah

Bij Noah kan je veel bijzondere cocktails proeven, want heb je ooit gehoord van een cocktail waar bacon in is verwerkt? Voor degenen die het liever bij simpelere cocktails houden; die zijn er gelukkig ook! Daarnaast kan je er dineren en genieten van hapjes bij je drankjes. Ze hebben de Gouden Strik gewonnen voor de beste cocktailbar van Nederland wat ons betreft een reden om er eens langs te gaan!

Wijnhaven 3

George Cocktailbar

Boven Scharrels en Schuim zit George Cocktailbar, een gezellige bar met een uitgebreide kaart. Daarnaast een leuke inrichting en je kan er later op de avond nog genieten van de lekkere kiphapjes van Scharrels en Schuim.

Lijnbaan 36

NY Basement

In de kelder van hotel New York bevindt zich NY Basement. Cocktails met een tintje Manhattan en een hip interieur. De kaart is erg uitgebreid van de klassiekers, tot creaties van de bartender en het is zelfs mogelijk om je eigen mixje te vragen. Ook is het mogelijk om een cocktailworkshop te volgen, zodat je de volgende keer thuis kan shaken!  

Koninginnenhoofd 1

Heb je na je cocktailavond nog zin in een avondje bier drinken? Check onze blogpost met de beste plekken om speciaalbier te drinken hier!