Corona protocol seeRotterdam

Op 1 juni 2020 strikken we onze veters, stoffen we de fietsen af en schrapen we de kelen… na een noodgedwongen pauze dankzij COVID-19 is het weer tijd om de leukste stadstours van Rotterdam te organiseren! Maar vanzelfsprekend gaat dit niet zonder slag of stoot en nemen we gepaste maatregelen om de rondleidingen in goede banen te leiden. Hieronder lees je ons uitgebreide tourprotocol met extra maatregelen rondom het coronavirus. Deze aanpassingen zullen tot nader order bij elke rondleiding in acht genomen worden.

GEZONDHEID
Vanzelfsprekend staat de gezondheid van onze gidsen en deelnemers aan de tour voorop. Personen die de volgende symptomen vertonen, kunnen én mogen niet deelnemen aan een tour; verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Indien dit wel het geval is, blijf dan thuis! Onze gidsen hebben het recht om iemand toegang tot een tour te weigeren wanneer ze bovenstaande symptomen constateren. Gidsen die deze symptomen vertonen, zullen natuurlijk NIET ingezet worden. 

RESERVERING & BETALING
Zoals gewoonlijk reserveren deelnemers van tevoren een bepaalde tour op een specifieke dag en tijdstip. Een boeking maak je via de website, telefonisch op +31(0)10 – 30 70 926 of per mail: info@seerotterdam.eu. 
Deelname aan een tour zonder reservering was al niet en is nog steeds niet mogelijk!
Betaling gebeurt vooraf tijdens het boeken van de tour op onze website of per pin (ook contactloos) op locatie (indien de reservering telefonisch of per mail is gemaakt). Contante betalingen worden voorlopig NIET geaccepteerd. 

GROEPSGROOTTE
Normaal gesproken is onze groepsgrootte 15 personen en hoewel er geen limiet is gesteld aan de hoeveelheid deelnemers waar me mee op pad mogen zorgen we zelf dat de groep niet te groot wordt. Grotere groepen kunnen nog altijd reserveren, maar zullen dus opgesplitst worden en apart van elkaar op pad gaan met verschillende gidsen. Dit is noodzakelijk om de vereiste afstand te bewaren zonder dat de gids, vanwege de vergrote onderlinge afstand, onverstaanbaar wordt.

AFSTAND
Zowel de deelnemers als de gids zijn verplicht om onderling 1,5 meter afstand te houden indien zij niet behoren tot hetzelfde gezin. Dit geldt te allen tijde, dus bij het begin en einde van de tour, onderweg en ook tijdens de stops voor de verschillende bezienswaardigheden in de stad. Blijkt het bij een geplande stopplek te druk, dan zal de groep doorrijden en een veilige plek zoeken om te stoppen. Het niet houden aan deze onderlinge afstand is voor eigen risico. seeRotterdam is niet aansprakelijk voor boetes die door Handhaving uitgedeeld worden als deelnemers de onderlinge afstand niet respecteren. 

DESINFECTIE
Zowel voor als na de tours zullen onze fietsen grondig gereinigd worden. Sturen en zadels worden gedesinfecteerd en er is handgel beschikbaar voor gidsen en deelnemers. Ook fietssleutels en het pinautomaat worden iedere keer weer schoongemaakt.

ROUTE & PAUZE
De originele route van de rondleidingen houden we zo veel mogelijk aan, maar de plekken waar weinig ruimte is om te stoppen worden gemeden of vervangen. De pauze die normaal gesproken halverwege bij een horecagelegenheid plaatsvond, komt voorlopig te vervallen. De duur van de fietstour zal hierdoor maximaal 2,5 uur zijn.

FORMULIER
Elke deelnemer aan onze tours ondertekent voor vertrek een formulier waarin hij/zij aangeeft verantwoordelijkheid te nemen voor eigen gedrag en seeRotterdam vrijwaard van eventuele gevolgen hiervan. Dit formulier wordt uitgebreid met bovengenoemde maatregelen en deelnemers verklaren dus door ondertekening dat zij akkoord gaan met de genoemde (extra) maatregelen. Indien het formulier niet ondertekend wordt, kan men NIET deelnemen aan de geboekte tour.

Alle bovengenoemde maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We willen onze deelnemers op een verantwoorde manier toch van onze tours laten genieten en hopen op alle begrip en medewerking. seeRotterdam zal, zo lang dat nodig is, aangepaste maatregelen hanteren waarbij veiligheid en gezondheid de hoogste prioriteit vormen.