Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van de Markthal, maar er is nog een andere overdekte voedselmarkt in Rotterdam! De Fenix Food Factory is een verse markt in Fenixloods 2 in Katendrecht, Rotterdam. Elke dag kun je naar de Fenix Food Factory in Rotterdam komen voor ambachtelijke producten. Deze producten zijn onder andere van, Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Firma Bijten, Jordy’s Bakery, CiderCider, Stielman koffiebranders, Meneer Tanger en Rechtstreex. Deze lokale ondernemers delen hun liefde voor eten en tonen hun expertise. Wanneer je een weekend in Rotterdam verblijft, is de Fenix Food Factory een geweldige plek om te eten! Wil je meer weten over deze versmarkt? Lees dan verder!


Waarom heet het de Fenix Food Factory?

De twee Fenix-loodsen aan de noordkant van Katendrecht waren ooit grootste havenopslagloodsen ter wereld. Toen, aan het begin van de 20e eeuw, was de Holland-Amerika Lijn volledig in gebruik. De samenleving speelde een belangrijke rol in de verhuizingen van Europa naar Amerika tot en met 1974 Door het bombardement en het vuur in 1947 werd het oorspronkelijke gebouw echter vernietigd. Er zijn vandaag de dag nog maar twee lootsen over: het Fenix-magazijn I en II.

Als je in de hal staat, kun je duidelijk zien dat dit een oude loods is. Alle industriële elementen zijn behouden, als je binnenkomt, krijg je het gevoel dat de hal niet echt ‘af’ is. Niettemin, het contrast tussen de stoere maar gezellige hoeken geven het een huiselijke sfeer. Het is ook een erg leuke plek om te relaxen vanwege de leuke banken die overal staan. Bovendien, als het mooi weer is buiten, kan je lekker op het terras zitten. Hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de Kop van Zuid en dat is echt gaaf!

.

.


Uit eten met het gezin in Rotterdam

De Fenix Food Factory is absoluut een ideale bestemming om samen met het gezin te bezoeken. Het eten is goed en je komt af en toe echte lekkernijen tegen. Je kunt zelfs inkopen doen en verse groenten meenemen. Kaas, vlees en ambachtelijk en natuurlijk brood uit de Jordy’s zijn allemaal inbegrepen. Bovendien vormen de tafels en stoelen in het midden van de ruimte een enigszins anarchistisch geheel tussen de architectuur. Dit maakt het een zeer comfortabele plek om te eten. Het is perfect voor het weekend in Rotterdam met het gezin.

.

.


Geïnteresseerd om de hoogtepunten van Rotterdam te ontdekken met een lokale gids? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of Rotterdam Highlight Fiets Tour!