ActiviteitenBarNachtlevenRestaurantsUitgaan

Homovriendelijk Rotterdam: Hier moet je heen!

Foto door Jordy Brada

Rotterdam is een erg homovriendelijke stad met een groot aanbod aan activiteiten voor LHBT-ers. Er is zelfs een Rotterdam Pride! Maar waar moet je precies heen?


Bars en café’s

De meeste gaybars en café’s bevinden zich globaal in de ‘gay-driehoek’ van de stad. Binnen het gebied Churchillplein, Westblaak, Mauritsweg, van Oldebarneveldstraat en KeerWeer vind je veel uitgaansgelegenheden.

Gay hotspots waar je heen moet, zijn:


Clubs en Feesten

Voor de echte party-animal is er veel te beleven in Rotterdam. Zo heeft FERRY elke week diverse party’s en er zijn ook grote party’s als WTF (Club thalia) en House of Boys (FERRY). Verder is het gaylife in Rotterdam helemaal over de top tijdens de KoningsParade (op Koningsdag) en de KeerWeerParade (tijdens de Rotterdam Pride). De Rotterdam Pride is dit jaar van 22 tot 29 September 2019. Daarnaast wordt in 2020 ook het Eurovisie Song Festival gehouden in Rotterdam!


Ga naar de LHBT-stadsportal  https://gayrotterdam.nl/ Voor het laatste gaynieuws, gay-friendly evenementen. Maar ook uitgaansgelegenheden, hotels en eetgelegenheden in Rotterdam.


Lunch/restaurants

Verder zijn er ook veel lunchrooms/restaurants in Rotterdam met een homovriendelijk karakter.

De bekendste homovriendelijke restaurants zijn:


Nieuw in Rotterdam of op bezoek?

Onze fiets-en wandeltours door Rotterdam zijn gezellig, interessant en homovriendelijk! Tijdens de tours laten we jou alle hoogtepunten van Rotterdam zien, en wat de stad zo speciaal maakt. Het is een fantastische manier om de stad te verkennen!

Foto door Jordy Brada
Foto door Jordy Brada