Hotel New York Rotterdam

Hotel New York

Hotel New York is een hotel in Rotterdam, gevestigd in het voormalige kantoorgebouw van de Holland Amerika Lijn. Bij de opening in 1993 was het de eerste nieuwe onderneming die zich waagde op de Kop van Zuid, de uitbreiding van het centrum aan de zuidoever van de Maas. Pas toen de Erasmusbrug in 1996 werd gebouwd, kreeg het hotel een korte verbinding met het stadscentrum. Het hotel is geopend sinds de opening van het watertaxi station. Sinds 1997 is er ook een metrostation in de buurt met de naam station Wilhelminaplein.

Voor meer informatie over Hotel New York ga naar Wikipedia.


Holland America Lijn

De stoomvaartmaatschappij, opgericht in 1871 voor passagiers uit Nederland naar Amerika, werd in 1896 de Holland-Amerika Lijn (HAL) genoemd. De Rotterdamse ondernemers Antoine Plate en Otto Reuchlin richtten de rederij op met hulp van Marten Mees en Lodewijk Pincoffs die oog hadden voor de toenemende emigratie naar de Nieuwe Wereld. In de eerste 25 jaar van zijn bestaan ​​vervoerde de Holland-Amerika Lijn ongeveer 400.000 emigranten.

De Holland America Line vestigde zich al snel met grote indrukwekkende passagiersschepen op de Wilhelminapier. In de hoogtijdagen van de HAL was bijna de gehele pier in gebruik bij het bedrijf. Drie gebouwen van de Holland America Line liggen nog steeds op de Wilhelminapier. Naast het hoofdkantoor zijn dit de aankomsthal uit 1949 (tegenwoordig als cruiseterminal) en het werkplaatsgebouw (Las Palmas), beide gebouwen zijn ontworpen door architecten Van den Broek en Bakema.

Voor meer informatie over de Holland-Amerika Lijn ga naar Wikipedia

door Iris van den Broek
door Iris van den Broek

Restaurant Hotel New York

Het restaurant in het historische Hotel New York is een van de meest populaire restaurants in Rotterdam. Het is meestal druk, dus maak een reservering om lange wachttijden te voorkomen! De populariteit van restaurant Hotel New York heeft zeker te maken met de setting en de geschiedenis van het gebouw. Hotel New York behoort tot de belangrijkste hoogtepunten van Rotterdam en is leuk om te bezoeken tijdens een rondleiding door de stad. De setting van het restaurant is licht en ingericht in hout, de plafonds zijn hoog en overal ademt het verleden van de Holland Amerika Lijn. Buiten vindt je het eetgedeelte van Hotel New York op een van de beste locaties in Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas. Het is niet verwonderlijk dat veel toeristen het restaurant van Hotel New York bezoeken om een ​​hapje of een drankje te nuttigen.


NY Basement Hotel New York Rotterdam

De kelder van Hotel New York in Rotterdam ademt de stijlvolle ambiance van de twintige jaren. De New York Basement werkt in een hoger segment dan het ‘gewone’ restaurant van Hotel New York. Het menu biedt specialiteiten zoals kreeft en tonijn van de grill. Het is ook een geweldige plek om ’s avonds wat te drinken. Volgens sommigen hebben ze de beste cocktails in Rotterdam!


Geïnteresseerd om de hoogtepunten van Rotterdam te ontdekken met een lokale gids? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of Rotterdam Highlight Fiets Tour!