Kubuswoningen Rotterdam

Kubuswoningen Rotterdam

De Kubuswoningen in Rotterdam zijn een van de meest iconische hoogtepunten van de stad. Het is een perfecte attractie om te bezoeken op jouw dagje uit of weekend in Rotterdam. De huizen zijn beroemd over de hele wereld vanwege hun opvallende ontwerp. Toeristen van over de hele wereld komen naar Rotterdam om deze speciale gebouwen te zien. Wil je weten wat deze huizen zo interessant maakt? Lees hieronder over de geschiedenis en architectuur van de Kubuswoningen in Rotterdam.


De Geschiedenis van de Kubuswoningen

De Nederlandse architect Piet Blom ontwierp de Kubuswoningen in de late jaren 70 op verzoek van de stadsplanners. Eerder had Blom al geëxperimenteerd met kubieke architectuur in de Nederlandse stad Helmond. Dus toen hem dit project in het Oude Haven gebied van het centrum werd aangeboden, besloot hij zijn eerste ideeën uit te breiden. Nu vormen de Kubuswoningen een voetgangersbrug over een van de drukste wegen naar het stadscentrum.

.

.


Architectuur van de Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn ongelijk ontworpen om op een abstract bos te lijken. Vandaar dat elk driehoekig dak een boomtop vertegenwoordigt. Verder zijn de woningen gebouwd op betonnen pilaren met houten kozijnen; Daardoor zijn ze drie verdiepingen hoog. De eerste verdieping bevat een open keuken en een woonkamer, terwijl de tweede verdieping een badkamer en twee slaapkamers herbergt. Tot slot is het eerste dat je aan moet wennen zodra je naar binnen stapt, is dat alle wanden schuin staan. Als je de bovenste helft van de structuur binnengaat, moet je echt op je hoofd letten!

Voor meer informatie over de kubuswoningen ga naar Wikipedia.


Wil je meer weten over de hoogtepunten van Rotterdam? Wij laten jouw graag onze stad zien tijdens onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight fietstour!