Oude Haven in Rotterdam

De Oude Haven in Rotterdam

Wanneer je Rotterdam bezoekt, is de Oude Haven een must-see locatie. Deze historische haven ligt in het centrum van de stad en is een van de meest populaire gebieden waar de lokale bevolking elkaar kan ontmoeten, eten, drinken en dansen. De meeste bars en terrassen liggen voor het iconische Witte Huis en naast de Kubuswoningen. Tijdens de zomeravonden komt de oude haven echt tot leven wanneer de terrassen vol zitten met mensen.


De Geschiedenis van de Oude Haven

De oude haven is ontstaan ​​rond 1350 als gevolg van de afdamming van de rivier de Rotte; dit maakt het de oudste haven van Rotterdam. Sindsdien is dit gebied een voorloper van handel en ontwikkeling, met in het midden verzending. Tot op de dag van vandaag kun je hier nog steeds historische schepen vinden, vaak onderdeel van het nabijgelegen Maritieme Museum. Het uitzicht op deze historische vloot geeft de Oude Haven in Rotterdam een ​​unieke sfeer. De oude haven biedt ook een kleine scheepswerf, waar historische schepen worden gerenoveerd in de oude pracht. Maar wat de Oude Haven echt speciaal maakt, is de mix van historische huizen en modern design, kenmerkend voor Rotterdam.

Voor meer informatie over de oude haven kijk op Wikipedia.

.

.


Wil je meer weten over de hoogtepunten van Rotterdam? Wij laten jouw graag onze stad zien tijdens onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onzeRotterdam Highlight fietstour!