RDM Docks

De geschiedenis van RDM Docks

De Rotterdamse Droogdok Maatschappij werd in 1902 opgericht. De RDM begon eerst met scheepsreparatie, maar breidde snel uit tot het bouwen van vrachtschepen, tankers en passagiersschepen. RDM werd de grootste scheepswerven van Europa. En daar stond het bekend voor tot ver naar de tweede wereldoorlog. Er werden zelfs vele complexe onderzeeboten gebouwd, ondanks al de nieuwbouw bleef de operatieafdeling de financiële pilaar van het bedrijf. RDM ging echter uiteindelijk wel failliet en het terrein werd daarna opgekocht door havenbedrijf Rotterdam. 

RDM Docks nu

Havenbedrijf Rotterdam heeft samen met de gemeente Rotterdam gewerkt om RDM Docks tot een innovatieve woon- en werkgebied om te toveren. Het biedt nu plaats aan bedrijven, onderzoek en onderwijs voor innovaties die bijdragen aan de slimme haven. Ze stimuleren ondernemerschap en samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. 

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!