ActiviteitenActiviteitenGoing outNachtlevenNightlifeUitgaan

Rotterdam Pride 2019: Dit is er allemaal te doen

Foto door Jordy Brada

Het is weer bijna tijd voor Rotterdam Pride 2019 en er is weer heel veel te doen dit jaar! Acht dagen lang (22-29 September) kan je genieten van een een zeer divers programma. Hieronder vind je een overzicht van alles wat er te doen is:


Pride Walk

Op zaterdag 28 september kan je in je meest kleurijke outfit mee lopen door het centrum van Rotterdam. Het thema dit jaar is ‘House of colours’, dit staat symbool voor Rotterdam als kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving.

Iedereen is welkom bij deze bont gekleurde parade. De Pride walk start om 11.00 en is rond 13.00 afgelopen. De Pride Walk eindigt op Schouwburgplein, waar vervolgens het Pride Festival kan beginnen.


Pride Festival

Het schouwburgplein wordt tijdelijk getransformeerd tot een grote ligweide met verschillende foodtrucks. Je kan hier drankjes, hapjes en muziek verwachten. Entree voor dit festival is helemaal gratis en het begint om 13.00 tot 22.30 uur. Als je om 22.30 nog steeds niet uitgedanst bent, kan je naar een van de vele feesten.


Feesten

Er worden verschillende feesten georganiseerd voor Rotterdam Pride. Hieronder vind je een overzicht:

21 September

27 September: 

28 September:

29 September:


Films

Bij Pathé Schouwburgplein kan je vanaf woensdag 25 september  films (o.a. ‘Danish Girl’ en ‘Rafiki’), diverse optredens en talksessies bijwonen. Verder toont LantarenVenster in samenwerking met Unboxing Rotterdam de film ‘Mother’s Balls’ van Catherine van Campen en Ottilie Maters, met tussendoor een mini-fashionshow van Jobert Tremus en een small vogue ball als afsluiting van de avond.


Kinderprogramma

Op woensdag 25 september leest Rotterdam Pride ambassadeur Ma’Ma Queen samen met Rita Book voor uit een bijzonder kinderboek in de Bibliotheek van Rotterdam van 14:00 tot 14:30.

Op zaterdag 29 september kan je met de familie naar Unicorns & Zebras: een kleurrijke speelweide vol muziek, optredens en schmink . Met onder andere kunstworkshops, voorleessessies, een dj-workshop en kussengevecht. Dit event is van 11:00 tot 18:00 op Schouwburgplein.


Bekijk het volledige programma per dag op de website van Rotterdam Pride.

Foto door Jordy Brada
Foto door Jordy Brada