ActiviteitenUitgaan

Rotterdamse Dakendagen 2019 : Je kan weer het dak op!

Rotterdamse Dakendagen 2019 : Je kan weer het dak op!

31 mei t/m 2 juni zijn ze er weer: De Rotterdamse Dakendagen. Tijdens deze vijfde editie zijn meer dan 60 daken te bezoeken. Nog niet eerder deden zoveel daken mee met het festival.

Koop een Dakpas

Dit jaar kun je met de ‘Dakpas’ (het algemene ticket van het festival) een eigen route plannen tussen twintig open daken. Daaronder een aantal opvallende nieuwe toevoegingen: de Maassilo, Hofplein 19 en De Rotterdam van Rem Koolhaas (151 meter hoog).

Tours langs exclusieve daken

Er zijn ook tours met gids beschikbaar langs exclusieve daken. Ga bijvoorbeeld mee met de “daken met dieren tour en ga op bezoek bij een van de duiventillen op het dak. Of misschien is de “Oude Meesters” tour meer wat voor jou, waarbij je de twee meest populaire daken van het festival bezoekt. Namelijk de Laurenskerk en het Witte Huis.

Zipline over de Coolsingel

Verder zijn er op op de website tickets te koop voor alle activiteiten. Waaronder een bijzonder hoogtepunt: met een zipline vanaf de Bijenkorf over de Coolsingel naar de laagbouw van World Trade Center Rotterdam. Hiermee zet het festival de eerste stappen richting permanente verbindingen tussen daken, een onvervulde droom van de organisatie.

Ga naar https://rotterdamsedakendagen.nl om jou ticket te boeken!


Rondleidingen door Rotterdam

Kan je het weekend van 31 mei niet naar Rotterdam komen? Je kan altijd nog mee gaan met een van onze fietstours langs alle hoogtepunten van de stad. Tijdens onze fietstours vertelt onze gids de leukste verhalen over Rotterdam. Ga naar onze rondleidingen-pagina voor meer informatie.