Restaurants

De 10 beste vegan spots in Rotterdam

vegan restaurants in Rotterdam

Vegan eten wordt een steeds grotere trend. Voor de echte veganisten hebben wij een lijstje gemaakt met onze top 10 beste vegan spots in Rotterdam. Natuurlijk ook leuk voor degene die niet vegan eten om het eens uit te proberen! 

Dumbo 

Een van de beste vegan spots in Rotterdam is Restaurant Dumbo is een 100% veganistisch restaurant waar je terecht kunt om te dineren. Je kan gewoon iets van de kaart kiezen of je kan kiezen voor ‘chefs menu’. Je kiest dan voor een 3 of 4 gangen diner die helemaal door de chef samengesteld wordt. Leuk om eens uit te proberen! Na het diner kan je nog genieten van de lekkere cocktails! Nog goed om te weten: Je kunt hier alleen pinnen.

Hoogstraat 44a

Heavenly Cupcakes

Bij Heavenly Cupcakes kun je niet alleen terecht voor 100% plantaardig gebak, zoals taarten, koekjes en andere gebakjes. Ook verkopen ze kaas, salami, carpaccio, non-foodartikelen voor thuis. De non-foodartikelen zijn bamboe wattenstaafjes, herbruikbare wattenschijfjes en bamboe tandenborstels. Bekijk op de website van een overzicht van het hele assortiment. De zaak heeft een handig concept waar je een gebakje eet en gelijk wat boodschappen mee naar huis kan nemen! 

Vlietlaan 42

Vegan Junkfood Bar

Ben je fan van de snackbar, maar eet je geen vlees? Dan is de Vegan Junkfood Bar Rotterdam zeker wat voor jou! Het heeft alles van een snackbar en je kan er zeker van zijn dat het allemaal plantaardig is. Je kunt hier terecht voor de lekkerste vegan kapsalons, bitterballen en burgers. Zelfs vleeseters missen het vlees niet, dus een echte aanrader!

Schiedamse Vest 144

Backyard

Bij Backyard kun je perfect eten als je vegan bent, maar ook met een non-vegan kan je hier terecht. Ze hebben er namelijk voor gekozen om 80% van de kaart vegan te houden en 20% niet vegan. Dus mocht je een eitje of een plakje bacon bij je gerecht willen kan je hier om vragen!

Korte Hoogstraat 14 en Wilhelminakade 58 (in de Foodhallen)

Spirit

Restaurant Spirit is een 100% vegetarisch buffetrestaurant voor ontbijt, lunch en diner. Ze hebben veel vegan opties, huisgemaakte smoothies en zelfs vegan wijnen! (Heerlijk!) Je schept al je favoriete eten op en betaalt per 100 gram. Spirit staat erom bekend dat ze lekker eten en goed eten serveren, zij voegen dus ook geen suikers toe aan hun eten. 

Mariniersweg 9

SUE

Bij SUE kun je terecht voor een vegan, suikervrij, lactosevrij en glutenvrij ontbijt, lunch en high tea. SUE vindt het belangrijk dat je kan genieten van hun lekkere taartjes zonder dat het ongezond is. Naast de gewone kaart kun terecht voor noten en kokosproducten, ook verkopen ze non-food zoals servies. We raden het zeker aan om eens langs SUE te gaan!  

Karel Doormanstraat 372

Rozey

Bij Rozey kan je eten voor een vaste prijs en kiezen uit 55 verschillende gerechtjes. Per persoon kan je twee gerechtjes per ronde kiezen. Alle drankjes zijn inbegrepen behalve de likeuren en speciaal bieren, daar wordt een kleine prijs voor gevraagd. Rozey is een leuke vegan plek in Rotterdam waar je veel gerechtjes kan proeven voor een leuke prijs. 

Wijnhaven 85

De Kade

De Kade is een Surinaams en Chinees restaurant waar je vleesgerechten, vegetarische en veganistische gerechten kunt eten. Er zijn twee verschillende kaarten voor vleeseters en de niet-vleeseters. Je zult zien dat ze van veel vleesgerechten vega of vegan vervangers hebben gemaakt. Hierdoor kan iedereen van lekker eten genieten en verschillende smaken proeven. Wat ook fijn is is dat alle vega-gerechten in aparte pannen worden bereid. 

West-Kruiskade 17b

Flowerburger

Van oorsprong komt Flowerburger uit Italië. Je kunt hier 6 verschillende veganburgers bestellen. Alle burgers hebben een andere kleur en zijn perfect voor een Instagramfoto. De prijzen zitten tussen de 7 en 10 euro wat ons betreft een perfecte prijs/kwaliteitverhouding. 

Hoogstraat 107A

Garde du Nord

Garde du Nord is een restaurant in een (stilstaande) treincoupé waar je kunt dineren. Een heel tof idee. Het eten is gezond, plantaardig en duurzaam gekweekt. Een echte ervaring en ook nog eens superlekker! Je kunt er van woensdag t/m zaterdag terecht. 

Anthoniestraat 2

Ben je geen veganist? Kijk dan bij onze andere posts over restaurants in Rotterdam!