Waalhaven

De geschiedenis van Waalhaven

Waalhaven ligt ten Oosten van het dorpje Heijplaat. In 1907 zijn ze begonnen met het graven van de Waalhaven. Het is voor het grootste deel met de hand gegraven. In de jaren 20 en 30 werd dit gezien als het crisisproject. Het was de grootste hand gegraven haven uit Europa. Uiteindelijk is er ook een vliegveld gekomen op de Waalhaven en later is deze verplaatst naar Zestienhoven waar nu nog steeds Rotterdam airport zit. In 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier gevochten tegen de Duitsers en hebben de Nederlandsevechters besloten om de vliegtuigfabrieken te vernietigen, zodat de Duitsers deze niet in handen zouden krijgen. 

Waalhaven nu

Deze prachtige locatie wordt nu nog steeds gebruikt als haven. Nu wordt het vooral gebruikt voor de zakelijke dienstverlening. In 2007 zijn ze begonnen met het bouwen van kantoorpanden. Niet iedereen was hier blij mee maar gebouwen zijn wel iets typisch Rotterdams. In de avond zijn de kantoorpanden erg mooi, door de prachtige verlichting. Haven Rotterdam, de gemeente en de zakelijke dienstverlening zijn nu bezig met plannen maken voor de toekomst.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!