ActiviteitenUitgaan

Wat is er allemaal aan de hand met het oude postkantoor in Rotterdam?

Het oude postkantoor in Rotterdam op de Coolsingel; Wat gebeurt daar nou allemaal mee?


Het oude postkantoor: symbool van vooruitgang

Om een beeld te geven wat dit gebouw heeft betekent voor Rotterdam zullen we je eerst wat over de historie vertellen. Door de sterke groei van de stad in 1900 was het oude postkantoor aan de Noordblaak te klein geworden. Daarom werd er tussen 1915 en 1923 een nieuw postkantoor gebouwd aan de coolsingel. Jarenlang was dit hoofdpostkantoor hét postkantoor van de stad. Ook overleefde het gebouw het bombardement in 1940. Sinds 2000 geniet het Hoofdpostkantoor de status van rijksmonument. Vanaf 2007 is er gezocht naar een herbestemming. Heel veel mensen hebben herinneringen aan het gebouw. Je kan zeggen dat het versmolten is met de herinneringen van mensen aan de stad.

hoofdpostkantoor vroeger

Toekomst: POST Rotterdam

Binnenkort wordt het oude postkantoor aan de Coolsingel helemaal getransformeerd. Behalve dat het gebouw in zijn oude glorie wordt hersteld komt er ook een 150 meter hoge woontoren. De centrale hal wordt als binnenplaats toegankelijk voor het publiek en zal gevuld worden met winkels, galeries, terrassen en restaurants. Verder krijgen de bovenverdiepingen een nieuw leven als vijfsterrenhotel. De intentie en de planontwikkeling zijn er op gericht om dit monumentale gebouw weer in gebruik te nemen en terug te geven aan de stad.

het oude postkantoor in 
Rotterdam

Laatste bezoek

Speciaal voor Rotterdam Architectuur Maand was het gebouw tot 16 juni open voor publiek, en wij gingen er heen. Hieronder vind je wat foto’s van wat vroeger een van de belangrijkste gebouwen in Rotterdam was.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image

Meer lezen zoals Wat is er allemaal aan de hand met het oude postkantoor in Rotterdam? Bekijk onze activiteiten-pagina. Meer weten over de gebouwen in Rotterdam? ga mee met een stadstour!