ActiviteitenUitgaan

Wat je moet weten over de Hofbogen in Rotterdam

De Hofbogen worden wereldwijd bejubeld. Ze staan in de Lonely Planet als één van de meest vernieuwende projecten in Rotterdam en hebben zelfs hun eigen website. Ben jij er wel eens geweest? En wat moet je er eigenlijk allemaal over weten?


Geschiedenis

De hofbogen (officieel het Hofpleinviaduct) bestaan al meer dan 100 jaar. Het Hofpleinviaduct was oorspronkelijk het begintraject van de Hofpleinlijn. Deze lijn werd geopend in 1908 en verbond Rotterdam met Den Haag en Scheveningen. Tot en met 2010 reden er treinen over het 1,9 km lange viaduct. In de bogen onder deze oude spoorlijn vind je tegenwoordig bijzondere horeca, design en fashion.


Hotspots in de Hofbogen

Er zijn veel hotspots te bezoeken bij de hofbogen, eigenlijk teveel om op te noemen. Je kan bijvoorbeeld een bakkie pleur doen bij Man met Bril of op een gastronomische reis gaan bij FG Food Labs. Te veel gegeten? Dan kan je daarna wat Kung Fu doen bij Xia Wuan, fitnessen bij Crossfit Hofplein of trainen bij Tai Chi Chuan. Doe je liever wat anders? Dan kan je er ook voor kiezen om je energie te gebruiken en je huis opnieuw in te richten met de spullen van North Sea Design en Elok meubelmakerij. Er is genoeg te doen dus!

Foto door Guido Pijper

Je kan ook het dak op!

Op het dak van Station Hofplein vind je Luchtpark Hofbogen. Hier kan je genieten van veel groen in het centrum van Rotterdam! Lekker loungen in het gras, gezellig picknicken, of ga op één van de vijftig kunstschapen zitten. Alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht. Luchtpark Hofbogen is elke dag geopend van 10:00 uur tot zonsondergang. Luchtpark Hofbogen is de afgelopen jaren al het decor voor tal van grote en kleine culturele evenementen geweest. Zo is het dak één van de locaties van Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen. Wunderbaum had hier een theatervoorstelling, Roffa Mon Amour organiseerde een filmfestival en Conny Janssen gaf een dansvoorstelling.


Bereikbaarheid

De Hofbogen zijn maar 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station Rotterdam. Verder zit er ook een parkeergarage in de buurt. Wil jij de Hofbogen eerst van bovenaf bekijken? Start je dag dan bij Dakakkers bovenop het dak van het Schieblock. Vanaf de grootste stadsboerderij van Europa zie je Station Hofplein in al haar glorie liggen. Wandel vervolgens via de gele loopbrug Luchtsingel naar het startpunt van de Hofbogen: Station Hofplein.


Meer lezen zoals Wat je moet weten over de Hofbogen in Rotterdam? Bekijk onze activiteiten-pagina